Hapthotherapie

Wat is het?

Haptotherapie is gebaseerd op de principes van de haptonomie. Haptonomie staat voor voelend in verbinding zijn met jezelf en de wereld om je heen. Het woord haptonomie is een samenvoeging van het Griekse woord hapsis (aanraking) en nomos (wet/leer).

haptotherapie

Veel van ons leven wordt bepaald door wat we doen en denken. We staan vaker stil bij wat we van iets vinden dan bij wat iets met ons doet, wat we erbij voelen. Als je steeds meer vervreemd raakt van je gevoel en daarmee ook van je lichaam dan kan dit tot blokkades leiden. Emotioneel, maar ook fysiek. Het kan zijn dat je je werkelijke behoeften niet meer herkent en/of je minder bewust bent van je grenzen waardoor je er (zonder het te merken) vaker overheen gaat of er overheen laat gaan.

haptotherapie

Haptotherapie is een gevoelsmatig bewustwordingsproces. Alles wat je in de loop van je leven meemaakt, wordt in je lichaam bewaard. De moeilijke en pijnlijke gebeurtenissen worden vaak vergrendeld in het onbewuste. Deze ervaringen blijf je in je leven echter tegenkomen als de moeilijkheden waar je iedere keer weer in vastloopt. Je lichaam verkrampt en verhardt op die plaatsen.

Als haptotherapeut kijk ik naar jouw wijze van in het leven staan, naar jouw patronen en hoe deze je geholpen hebben in je leven tot nu toe, maar ook hoe deze patronen je nu misschien wel tegenwerken, zonder dat je je hiervan bewust bent. haptotherapie Door je bewust te worden van wat je voelt en hoe je met de signalen van je lichaam omgaat, kun je de balans tussen voelen, denken en handelen herstellen. Als je je gevoel serieus neemt, denk en handel je anders, maak je andere keuzes in je leven, kies je bewuster en kun je meer variƫren in jouw wijze van omgaan met de gegeven situaties in jouw leven.