Mijn naam is Linde Timmermans-Aerts, ik ben geboren op 1 juli 1961. Ik ben getrouwd met Alphons, en wij vormen samen een nieuw samengesteld gezin met drie volwassen kinderen die nu verspreid over drie landen wonen.

overmij

Ik hou van ieder seizoen, van de zee en de bergen en in het bijzonder van de oerkracht van de natuur. Ik geniet intens van vergezichten. Als kreeft ben ik niet bepaald een wereldreiziger, toch voel ik me ook erg thuis in het Spaanse Andalusiƫ. Vooral de stad Granada raakt me telkens weer door de oerkracht van de imposante Sierra Nevada en door de magie van de stad.

Opleiding en aanleiding

Na mijn opleiding tot Psychologisch medewerker aan de Hoge school in Antwerpen heb ik in een algemeen ziekenhuis gewerkt, waar ik verantwoordelijk was voor het psychologisch onderzoek. In dit werk werd ik al geraakt door het feit dat ieder mens het verlangen heeft om zichzelf te zijn, maar dat dit vaak niet vanzelfsprekend is. Ik was vaak getuige van de hardnekkigheid van de ingesleten patronen in iemands leven. Ik merkte gaandeweg dat ik mij wilde richten op het begeleiden in plaats van testen en onderzoeken van mensen.

Life long learning

Vanuit dit verlangen heb ik me eerst gericht op mijn eigen ontwikkeling. Ik heb me de afgelopen 20 jaar in het spirituele verdiept (zoals Trancendente Meditatie, Reiki Master, diverse vormen van Healingen o.a. Theta Healing, Magnified Healing, Spiritual Healing, Merkaba-meditatie, astrologie, aura en chakra therapie, edelsteentherapie, Tai Chi....) Ondanks de kracht en schoonheid die het spirituele in zich draagt, ben ik hier nooit als therapeut mee aan het werk gegaan. Al deze opleidingen hebben mij echter wel verrijkt en verbreed.


Haptotherapie

Toen ik in contact kwam met haptotherapie voelde ik meteen dat dit de weg was die ik al die jaren gezocht had. Ik ben in 2008 de 4-jarige opleiding tot haptotherapeut gaan volgen aan het ITH in Nijmegen.

Het gedachtegoed van Dr. Anna Terruwe (1911-2004) heeft mij in mijn opleiding tot haptotherapeut bijzonder (aan)geraakt en bewogen. Het leidthema voor mijn wijze van haptotherapeut zijn is haar uitspraak;

Je mag zijn wie je bent en zoals je bent.
Met je fouten en gebreken.
Om te kunnen worden die je in aanleg bent.
Maar zoals je je nog niet kunt vertonen.
En je mag het worden op jouw wijze en in jouw uur.

overmij

Vertrouwen

In mijn werk als therapeut vind ik het dan ook essentieel dat ik je vanuit jouw verlangens en behoeften en op jouw tempo begeleid en ondersteun om (opnieuw) - in verbinding met jouw leefwereld - in het leven te staan als de persoon die jij in wezen bent.

Cliƫnten ervaren mij als veilig, open en betrokken, maar ook als duidelijk, concreet en waar nodig confronterend op mijn eigen - zachte - wijze.

Ik volg regelmatig na- en bijscholingen en intervisiebijeenkomsten. Op deze manier blijf ik samen met collega's kritisch en met zelfreflectie gericht op mijn vak.

overmij