Werkwijze

Haptotherapie is maatwerk. Tijdens het eerste contact is het belangrijk om te kijken of er een wederzijdse 'klik' is.

werkwijze

Als je het gevoel hebt dat er vertrouwen is dan wordt in de intakefase verkend wat het probleem is, hoe je ermee omgaat en wat dit betekent in je leven. Ik loop samen met jou met grote stappen door je leven om zicht te krijgen op wie jij bent. Hoe je emotionele ontwikkeling verlopen is en wat je nu nodig hebt om verder te groeien. Er is aandacht en ruimte voor het diepere verhaal zodat duidelijk wordt wat ertoe bijgedragen heeft dat je nu deze hulpvraag hebt en wat de therapie hierin voor jou kan betekenen. Ik kijk en zoek zo mee naar jouw mogelijkheden en kwaliteiten zodat je - anders dan je tot nu toe gewend bent - met je problemen en klachten kunt omgaan.

Ik ben er als therapeut om je te steunen bij alles wat er nu in je leven gebeurt, ook bij dat wat je van jezelf veroordeelt. Ik zal je soms ook confronteren met je patronen; dit geeft ruimte om je bewust te worden van jouw wijze van omgaan met jezelf. Dit is soms helemaal niet wat je horen wil, maar juist in deze blinde vlekken ligt vaak de sleutel tot verandering en tot meer groei naar wie jij in wezen bent.

werkwijze

Haptotherapie onderscheidt zich van andere therapievormen doordat er naast het inzicht gevende gesprek, waarin je beleving centraal staat, ook gebruik gemaakt wordt van ervaringsoefeningen en/of de (affectieve of zijnsbevestigende) aanraking (enkel als dit voor jou passend is). Een aanraking die aanzet tot een positieve beleving van jezelf. Je mag zijn wie je bent.

Het aantal begeleidingen is per persoon verschillend en afhankelijk van je ontwikkelingsproces en je behoeften en verlangens.